Sunday, December 16, 2012

✿ kisah kelmarin ✿

assalamualaikum
to all reader , ema nak mintak maaf sangat2 sebab ema asyik sad story je
untuk pengetahuan semua , mood ema tengah mood sedih , jiwang 
 cik Tot and all reader still nak dengar kan cerita2 ema?

15/12/2012 ema ikot mama pergi sukan kat batu laut . ema tak sangka2 pulakk ema nak pergi sebenarnya . ema memang tolak habis-habisan bila mama ajak . ema macam malas nak ikut . sesumpah malas nak ikut . tapi hati tergerak rasa2 macam nak pergi . ema pon hilangkan malas ema untuk pergi ikut mama . dengan terpaksa ema ikut jugak . pagi tu ema bangun dengan semangat mak ayam pergi cari makanan untuk anak2 . ema da siap! walawehh sumpah cute habess!!!!!! muahahhahahha . jangan JELLY okay . hehhe . then , ema ajak cousin ema join ema sebab ema takde kawan nak membebel nanti . ni budak yang ikut ema . ikut arahan ema dulu okay baru boleh tengok siapakah dia . 
1. pandang atas jp , sampai ke header 
2. lepas tu , ce pandang kat sudut tepi tu tengok ada search tak? 
3. tekan F3 ataupun ctrl F untuk taip nama dia 
(nama dia ifah fahanis) 
4. actually ema tau korang takkan jumpa 
muahhahahha 
5. back to entry , korang just tengok kat bawah ni jeeee




jeng!jeng!jeng!














tu lahh dia
korang kenal? tak? ema tak amik tau ponnn
ema punn duduk2 la dengan dia . ema tengok ada bebudak sepak2 bola sebab ada game futsal kat sana . ema teringat pulakk kat orang yang ema tinggalkan ni . memories ema dengan dia time dia tengah main futsal diimbas kembali . ema pun perhatikan jelahh bebudak tu training . ema berharap sangat dia ada kat situ main futsal jugakk . tetiba ema nampak member dia kat sana . ema pandang kanan pandang kiri sampai nak berputar kepala ni haa . ema tengokk mana tau mungkin dia ada jugak . tapi ......................takde orang nya


aku .... bo bo bo bo bosan
aku bosan
dengan bla bla bla

haa , dah lagu stacy yang aku dengar . sah ada message masuk
tuptuppppppppp , dia message aku lahh woi!!!!
dia kata dia nak p pd . okayy , aku pon macam dah tak tahan . lastly ema




tak dapat nak ungkap macam mana perasaan tu sebenarnya  . kan? ema ternangis di khalayak tak berapa nak ramai . malam tu pulak , ema pergi rumah nenek ema . saje jalan tengok nenek tengah apa . tapi nenek takde . p kondangan . takde orang kat dalam . yang lain semua lepak2 kat kerusi luar rumah . ema duduk dalam nak tengok Anugerah Planet Muzik 2012 lahh kan . ema penat ema pon baring depan tv . line maxis kat rumah nenek memang 'hancusssssss' . susah nak dapat line kat sana . ema cari line sampai belit-belit tangan ni . mungkin hp tu dah migraine ema pusing2 kan dia , sebab tu dia bagi ema line 1 bar . dapat message 'You have 4 missed calls (4) +60176****** since 08:41pm 15.12.12'
maxis text dengan ema . excited tau tak? ema tau tu number phone dia . ema call balikk . mana tau emergency call ke kn . ema macam risau jugak sebab ema pernah reject call dia and dapat message dari number dia tu 'angkat call jap..mamat pengsan ni' . haaa , mesti cuakk kn . dia kenakan ema time tu suruh ema angkat call dari dia .
k berbalik pada cerita tadi . ema dah call tu , dia angkat . dia cakap apentah , ema lupekkkk . sorry guys and goys semua . disebabkan ema dah lama sangat tak dengar suara dia , tak jumpa dia ,, mungkin ema rindu kat dia kot sampai ema tak boleh nak cakap apa-apa time dia call tu . ema just cakap 'sorry' . sepatah haram tak boleh nak keluar dari mulut . ema sedihh sebab pagi tu ema berharap ema jumpa dia kat batu laut pastu dengan tak sengaja ngaja , dia text ema . malam tu dia call pulakk . haihh , perasaan2 ... ema nangis dengar suara dia . sampai tersedu-sedu . javanese call it 'sesegen' .
yayayaaaa . sampai macam tu sekali . dia pun cakap kat ema 'dah la tuhh , kita happy-happy je'
*woi pakcik , susah nak explain macam mana perasaan ni !!!!

ema tak tau dah nak cakap macam mana . ema end call dia
ema tak boleh dengar suara dia buat masa sekarang . ni baru dengar suara . belum jumpa dia lagi . pada 19/12 ni ema terpaksa berhadapan dengan dia kat sekolah . macam mana agaknya ema time tu kan . kita tidak ditakdirkan bersama .

ema sapu air mata ema dengan handkerchief yang dia penah lap peluh dia time main futsal . hiba hati ema kan? :'(

k la semua . thank you so much dah dengar cerita nihh . ema appreciate sangat
korang semua take care . always in good healthy okay . dont be sad and be strong

#dear God , please give a strength to me facing Your challenges

cik Tot ema ni , thanks dah bagi ema conteng kat cik Tot . muah2 :*
ema nak conteng lagi sampai cik Tot full . tawtaw! thanks a lot yawwww!

bubye cik Tot , pakcik , makcik , adik , abang , kakak , atok , nenek semua
see you tomorrow! :)




♥ leave a comment ♥

No comments:

Post a Comment