Sunday, August 11, 2013

TAK MENGAPA :)

assalamualaikum peeps readers and hollaaaaaaaaaaaaaaaaa :*
first of all..weren't uols missed me?hahaha perasan jap..rindunyerr nak menaip..seriously rindu gilerr..actually aku nak cerita banyak benda..tapi tk berkesempatan babe!tu yang tak tertaip2 tuhhh..okay dah cukup la...

seperti yang tertera pada tajuk di atas 
                                                                                          'TAK MENGAPA!'
sebenarnya nak cerita pasal raya..tapi tajuk tu nak kena gempakk..
pebenda plk kan nak cerita pasal raya..
aku nak cerita Eid aku yang tak berapa nak best tahun ni..aku tengok orang2 kat kampung pn macam slow je..so aku ni jenis mood sentiasa up to date..kalau mereka2 semua slow,maksudnya aku pn terikut slow jugak..memang tak best lah kan kalau hari raya ni semua orang slow..tak datang mood raya yang meriah gilerrr tuhh -.-' dentammmdentumm meriam sana sini,ceplekkceplekk bunyi thunderclap..haa tahun ni kurang plk bunyi2 tu..

haaa macam biasa,setiap kali raya mesti nak raya dengan kawan2 kan..yelaaa nak tunjuk kuih raya yang kau buat,baju raya yang cantik cikebummmcikebumm tu..kasut tu kalau ketuk kepala orang,bocor agaknye..bergaya ala ala lady gaga malaysia,emas terjuntai lilit lilit badan sampai tercekik...ha kauuu...vavavoom sangat jemahh oi!kalau boleh raya kedua dah nak beraya dengan kawan2..mengukur jalan yang takkan habis diukur..haihhh..tapi tu lah aktiviti aku setiap kali hari raya..aku takde lah pegi raya kedua..aku baru gerak merayap serang rumah orang malam tadi..kira raya keempat aku baru raya dengan dorg..wahhhhh..gilerrr kau!'Setengah Mati Merindu' kat kawan2..layan lagu judika dulu lahh..baru feel.......haha okay yang ni merepek..macam aku cakap tadi,tahun ni macam tak best je..malam tadi ponn tak berapa nak syokkk..dorg tak macam dulu2..aku pon tak plan nak join dorg raya..aku baru balik klang,dorg cakap nak pegi raya..aku pon mandi cincai boncai solat siap2 terus gerak ikut dorg raya..dorg kata pukul o80o tapi o83o aku tak siap lagi..aku gerak dari rumah pukul o845 macam tu lahh..nampak tak bahawasanya aku seorang yang tak on time...hahh kau tau,aku pekena baju kurung bunga2 yang tampak harum seperti bau aku saat itu..haihhh wangi gilosss aku!aku rasa kalau aku raya rumah angsa belakang rumah tu,boleh mati sebab bauku yang harum lagi segar..hahahaha..okay sudah sudah..dorg ajak aku pegi rumah member yang ada buat makan2..apa lagi,dengan perut aku yang ada 'the cacings band' sememangnya meriah,bagai pucuk dicita ulam mendatang lahh kann ibaratnya...memang aku tak tolak langsung nak pegi raya malam tu..lapaqqq oihh lapaqqq!

aku pon sampai rumah yang hendak dituju dengan selamat..kawan2 aku yang join raya dah macam rombongan nak minang anak dara orang kau tau...ramai nak mampuihh!tapi kalau ramai2 pon,tak berbunyi tak best jugak kan..kalau dah dorg ajak aku yang mulut superbb pedas ni,memang tak reti nak diam lah...menganjing tak habis2..dorg pn sampai boring nak layan..mungkin terover kot..gedikk..kesah plk aku orang nak cakap macam tu..'This Is Me' Demi Lovato pulakk..hahhh layannnnnnn...aku poppetpoppet tapi tak habis2..as usual,kalau dah beraya tak sah lah kalau tak bergambar..kankankann..ni haa!aku bagi kau tengok...











'eh takde pulak'
maaf maf maaf..dekat camera..nanti2 aku show of gambar pelik2 tu ye..fyi,tahun ni aku raya dengan status single..i mean,without boyfriend..bahagia okay..bahagia sekali...hahaha..tapi malam tadi aku pegi raya,ada pulak ex boyfriend aku yang bongok lagi bebal tu..macam nak bagi penyepak je..nak tumbuk2 muka dia..dah handsome dorhhh!hidung dia tetap menjadi pujaan..muahaha! :D pulakk malam tadi Van Persie aka Babyboo aku tu ada game..memang tak pandanglah hidung dia yang jadi pujaan sangat tu..puihhhhh..memang Persie jelahh depan mata sampai lupa aku berada kat rumah orang..sampai second house,takde pulak astro..so tak boleh nak tengok RVP lagi..TAK MENGAPA tunggu kat rumah..aku sampai pukul o90o balik pukul 110o..haa kelas kau jemahh..plan raya dorg rosak sebab ada yang datang lambat..tak on time..makan macam siput babaaa..haihhh memang larilah plan semua2 tu..2 jam raya dapat 2 rumah je..memang penat tu mengalahkan orang lari marathon.. -.-" -.-'" -.-"" sebenarnya takde lah penat sangat..raya tahun ni memang jelas tak berapa nak seronok..kita tunggu lah malam esok pulak..innshaAllah lebih baik..

moral of the story yang tak berapa kena mengena dengan cerita aku

+ bersiap dengan cepat,so takde lahh kau buat orang tertunggu tunggu..dan semuanya akan berjalan on time :) +

sekian...XOXO :*

♥ leave a comment ♥

No comments:

Post a Comment